Zoete Marokkaanse gevulde dadels

Zoete Marokkaanse gevulde dadels
Zoete Marokkaanse gevulde dadels

De meeste Hollanders denken bij gevulde dadels aan een combinatie van (de dadels) en hartig. Het kan ook anders: Je kunt dadels ook vullen amandelspijs. De Marokkaanse variant dus. Lekker bij de thee. Of wat dacht je van indruk maken bij de high tea? Kijk, daar hebben je vriendinnen het niet van terug denk ik.

Wat is oranjebloesemwater?

Voor dit recept heb je oranjebloesem water nodig. Ik zie al wenkbrauwen gaan fronsen… wat is dat nou weer? Gaan we ineens aan hocus pocus doen op deze site? Nee hoor, Het is bij de toko, Turkse en Marokkaanse winkels prima te koop. Maar wat is het?? Water gedestilleerd uit blaadjes van sinaasappelbloesem. Culy.nl  schreef eerder een leuk verhaaltje over, kan je hier lezen. In het Marokkaans heet het trouwens Mazhar.

Ingrediënten voor Marokkaanse gevulde dadels

  • Dadels (ja… Dûh)
  • Amandelspijs
  • Oranjebloesemwater
  • Suiker (of kokosrasp, mijn persoonlijke voorkeur)
  • Eetbare kleurstof (groen, rood wat je leuk of spannend lijkt)
Zoete Marokkaanse gevulde dadels
Zoete Marokkaanse gevulde dadels

Hoe maak je die zoete gevulde dadels klaar?

  • De dadels in de lengterichting insnijden
  • Pitje uit de dadel wippen
  • Het amandelspijs kleuren met de eetbare kleurstof (kijk op het flesje voor de juiste verhouding, kan per merk sterk verschillen)
  • Maak een rolletje van het amandelspijs en duw een stukje spijs in de dadel
  • De zoete gevulde dadels nu even dippen in een klein kommetje oranjebloesemwater en dan meteen dippen in een kommetje suiker of kokosrasp
  • Klaar ben je (nou ja, misschien nog even thee zetten, dan heb je meteen een geldig excuus om meteen aan te vallen op je gevulde dadels met amandelspijs)
Thee met gevulde dadels, een heerlijke zoete verrassing
Thee met gevulde dadels, een heerlijke zoete verrassing

Kleurstof kan je soms in grote supermarkten kopen (staat meestal bij de bakproducten) maar bakwinkels en kookwinkels hebben zeker. Ook online bestellen is natuurlijk een optie.

 

Tags: gevulde dadels met amandelspijs, Marokkaanse gevulde dadels, zoete gevulde dadels

Related Posts

Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares