Warm tapas hapje: dadels met serranoham en geitenkaas

warme tapas hapjes met serranoham en geitenkaas
warme tapas hapjes met serranoham en geitenkaas

Ben jij ook zo gek op die Spaanse Serranoham? Dan is dit zeker een tapas hapje waar je van gaat smullen: Dadels gevuld met geitenkaas en daaromheen een reepje heerlijk zoute Serranoham. Ik zie het: het water loopt je al in de mond.

Dit hapje kan je gewoon koud serveren maar als je ze even in grillpan legt krijg je een nóg lekkerder hapje met van die mooie streepjes door het grillen. Een dergelijk warm borrelhapje doet het goed op feestjes, bijvoorbeeld bij oud en nieuw of bij de kerstborrel.

Wat heb je allemaal nodig voor deze lekkere tapas?

  • 10 dadels
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 70-100 gram serranoham

Hoe maak je de lekkerste warme tapashapjes met dadels klaar?

  • De dadels in de lengte opensnijden
  • Haal de pit uit de dadels
  • Vul de dadels met de zachte geitenkaas
  • Wikkel om iedere gevulde dadel een reepje Serranoham
  • Steek een prikkertje door de gevulde dadels anders laat de serranoham los tijdens het bakken in grillpan
  • Zet een grillpan op het vuur
  • Bak de dadels met serranoham kort in de grillpan tot je die mooie streepjes ziet en de kaas lichtjes begint te smelten
  • Even omkeren en de andere kant dichtschroeien
  • Klaar! Serveer de dadels met ham als ze nog warm zijn

Tip: je kunt de Serranoham vervangen door spek, dat is ook heel lekker. Ik heb het nog niet getest maar met Parmaham zal het ook vast heel goed smaken.

Tags: gevulde dadels met geitenkaas, Gevulde dadels met Parmaham, gevulde dadels met Serranoham

Related Posts

Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares