Gevulde dadels met spek en MonChou zonder oven

gevulde dadels met spek en monchou
gevulde dadels met spek en monchou

Nog een heerlijk recept voor gevulde dadels: Dadels met MonChou en spek. Jaaaaa, het water loopt je nu al in de mond he?

Het voordeel van deze variant is dat deze dadels heel snel klaar zijn. De meeste dadels met spek doe je in de oven maar dat hoeft bij deze variant niet. Je hebt voor deze dadels met spek geen oven nodig. Je maakt in een handomdraai een makkelijk en overheerlijk koud borrelhapje.

Borrelhapje met gevulde dadels, spek en MonChou ingrediënten

  • 10 dadels
  • 100 gram MonChou
  • 50 gram gerookt spek in plakjes

Hoe maak je koude borrelhapjes met dadels, spek en MonChou?

  • Bak de plakjes gerookt spek krokant in een koekenpan
  • De gebakken plakjes spek op een snijplank leggen en heel erg fijn snijden
  • Doe het gerookte spek in een kommetje en voeg de MonChou toe
  • Alles goed door elkaar mengen
  • Nu de dadels in de lengte opensnijden en de pit er uit halen
  • Vul nu de dadels met het spek/MonChou mengsel
  • Bewaar in de koelkast tot gebruik

Als wil kan je nog wat gehakte nootjes over de gevulde dadels strooien maar dat hoeft natuurlijk niet

Vartiatietip: voeg een paar sprietjes bieslook toe. Je knipt een paar sprietjes bieslook fijn en dat meng je dan door het spek en MonChou mengsel. Dat geeft naast een lekker smaakeffect ook wat extra kleur aan je koude borrelhapje.

Tags: Gevulde dadels met MonChou, gevulde dadels met spek

Related Posts

Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares