Gevulde dadels met Roquefort mousse

roquefort mousse voor gevulde dadels
roquefort mousse voor gevulde dadels

Gevulde dadels met Roquefort is een bijzonder hapje. Het is zeker niet voor iedereen het borrelhapje waar ze van dromen maar voor de liefhebbers van Roquefort is alsof er een engeltje op je tong piest, zo waanzinnig lekker is het.

Het zoete van de dadels in combinatie met de bijzondere smaak van Roquefort is geweldig. De Roquefort is echter niet zo heel erg overheersend omdat we een Roquefort mousse maken en de Roquefort niet puur gebruiken. Dit recept is goed voor ongeveer 15 a 20 gevulde dadels met Roquefort mousse. Een aanrader voor echte Bourgondische lekkerbekken.

Tip: begin op tijd aan dit hapje, de mousse moet 2 uur opstijven in de koelkast!

Ingrediënten voor gevulde dadels met Roquefort mousse

  • 15 a 20 dadels
  • 125 gram Roquefort
  • 2 gelatine blaadjes
  • 100 ml crème fraiche
  • Handje pistache nootjes

Hoe maak je gevulde dadels met Roquefort mousse?

  • De Roquefort in blokjes snijden en heel langzaam in een pannetje laten smelten op laag vuur
  • De gelatineblaadjes laten weken in koud water
  • Doe nu ongeveer 70 gram van de crème fraiche en gelatine blaadjes bij de gesmolten roquefort
  • Roer dit tot een gladde saus
  • De pan kan nu van het vuur en laat de saus een beetje afkoelen
  • Schep de rest van de crème fraiche door de saus en roer nogmaals goed door
  • Doe de stevige saus in een spuitzak en leg die spuitzak ongeveer 2 uur in de koelkast om op te stijven
  • Als de mousse klaar is met opstijven dan kan je de dadels in de lengte opensnijden en de pit uit de dadel wippen
  • Met behulp van de spuitzak de Roquefort mousse in de dadels spuiten
pistachenootjes
pistachenootjes als garnering voor een crunchy byte
  • De pistache nootjes openen, velletjes er af halen en grof hakken
  • Garneer de gevulde dadels met de pistache nootjes

Veel smulplezier met dit lekkere recept

Tags: gevulde dadels met pistache nootjes, gevulde dadels met Roquefort

Related Posts

Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares