Gevulde dadels met mascarpone en walnoot

walnoot voor gevulde dadels
walnoot voor gevulde dadels

Gevulde dadels met mascarpone zijn perfect als borrelhapje of als hapje voor een verjaardag. Je kunt ze ruim van te voren klaarmaken en dan in de koeling bewaren. Sta je op het feest niet de hele tijd in de keuken. Aan de andere kant, vaak is de gezelligste plek tijdens een feestje de keuken…

Wat is mascarpone eigenlijk?

Mascarpone is een soort zachte kaas. Vrij romig van smaak en oorspronkelijk komt het uit Noord-Italië. Mascarpone wordt gemaakt van lichte room (25 % botervet) die door de toevoeging van wijnsteenzuur een dik, rijk, romig en smeerbaar product wordt. Ref  Doordat mascarpone zo zacht en smeerbaar is, is het een perfecte vulling voor gevulde dadel. Mascarpone ken je waarschijnlijk wel van de bekende Tiramisu (oh, ook goddelijk lekker)

Mascarpone is het belangrijkste ingredient van Tiramisu
Mascarpone is het belangrijkste ingredient van Tiramisu

Ingrediënten voor gevulde dadels met mascarpone en walnoot

  • 10 dadels
  • 5 walnoten (een ander lekker nootje kan natuurlijk ook)
  • 10 theelepels mascarpone
  • drupje honing
walnoot voor gevulde dadels
walnoot voor gevulde dadels

Hoe maak je gevulde dadels met mascarpone en walnoten?

  • Snij een sleuf in de lengte van de dadel
  • De dadel een beetje openen en de pit er uit wippen, er is nu een holte in de dadel en die gaan we vullen met mascarpone
  • Met een theelepel de mascarpone in de dadel doen, mag best een beetje een kopje mascarpone boven de dadel uitsteken
  • De walnoot kraken en een halve walnoot op de mascarpone leggen, beetje aandrukken zodat de noot er niet afvalt
  • Eventueel een beetje honing over de gevulde dadels doen
  • Klaar!

Serveer de gevulde dadels op een leuk bordje en iedereen denkt dat je een geweldige kok bent (en we vertellen aan niemand hoe simpel het is)

Tags: gevulde dadels met mascarpone, gevulde dadels met walnoot

Related Posts

Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares