Gevulde dadels met blauwe kaas en noten crème

Heerlijke gevulde dadels met blauwe kaas en noten. Super simpel om te maken maar wel heel erg lekker
Heerlijke gevulde dadels met blauwe kaas en noten. Super simpel om te maken maar wel heel erg lekker

Dadels zijn lekker zoet van zichzelf. Daardoor kan je ze prima combineren met sterke smaken zoals blauwe kaas. Je kunt verschillende soorten blauwe kaas gebruiken. Ik gebruik Danish Blue als ik de budget variant maak en gorgonzola of roquefort voor de meer chique variant.

Niet iedereen is dol op blauwe kaas maar ja, ik ben er gek op dus ook de rest van de familie moet er soms aan geloven. Gelukkig gaan ze de smaak wel steeds meer waarderen en in combinatie met de zoete dadels is het echt super lekker.

Heerlijke gevulde dadels met blauwe kaas en noten. Super simpel om te maken maar wel heel erg lekker
Heerlijke gevulde dadels met blauwe kaas en noten. Super simpel om te maken maar wel heel erg lekker

Wat heb je nodig voor gevulde dadels met blauwe kaas?

  • 10 dadels
  • 50 gram gemengde noten (gewoon je eigen favorieten mixen)
  • Puntje blauwe kaas (klein beetje is al voldoende voor 10 hapjes)
  • 1 eetlepel crème fraiche

Hoe maak je simpele hapjes met dadels en blauwe kaas met noten crème?

  • Doe de blauwe kaas met de crème fraiche in een kommetje en meng het goed door elkaar
  • Hak de noten fijn en meng de noten door het kaasmengsel
  • Snij de dadels in de lengte open
  • Vul ze met de blauwe kaas-noten crème
  • Klaar ben je!

Leuke varianten:

Je kunt er nog een beetje spek omheen rollen en dan eventjes in oven… heerlijk!

Je kunt ook een stukje abrikoos of een partje mandarijn op de gevulde dadels leggen, wel even vastzetten met een tapasprikkertje

Dadels blijven lang goed, het is dus een perfect ingrediënt om standaard in huis te hebben, dan kan je altijd snel een lekker borrelhapje klaarmaken als er ineens visite komt.

Tags: gevulde dadels met blauwe kaas, gevulde dadels met Roquefort

Related Posts

Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares