Dadels gevuld met roomkaas, Roquefort en walnoot

dadels met roomkaas en Roquefort
dadels met roomkaas en Roquefort

Dadels kan je met heel veel lekkere dingen vullen. Een van de favorieten onder wijnliefhebbers is de gevulde dadel met roomkaas en Roquefort met een walnootje bovenop. Smaakt bijzonder lekker bij een goed glas rode wijn of port.

Omdat deze hapjes zo snel en makkelijk te maken zijn kun je ze heel goed gebruiken voor een feestje of een borrel. In ongeveer 10 minuten maak je echt een schaal heerlijke hapjes klaar. Je kunt natuurlijk ook verschillende gevulde dadels maken. Er staan genoeg recepten op deze site ter inspiratie.

Ingrediënten voor gevulde dadels met roomkaas, Roquefort en walnoot

  • 15 dadels
  • 100 gram roomkaas naturel
  • 50 gram Roquefort
  • 15 halve walnoten (gepeld natuurlijk)

Hoe maak je dadels gevuld met roomkaas en Roquefort?

  • De dadels in de lengte tot de pit inkerven
  • De pit uit de dadels halen
  • De Roquefort in heel kleine blokjes snijden
  • In een kommetje de roomkaas en de Roquefort mengen met een theelepeltje
  • Vul nu de dadels met het roomkaas Roquefort mengsel
  • Leg de halve walnoot bovenop
  • Klaar ben je

Zoals je ziet, je hoeft echt geen keukenprinses of keukenprins te zijn om zelf de lekkerste koude borrelhapjes te maken. Een beetje tijd, en een goede Bourgondische inslag is al voldoende. Schenk de wijn maar vast in!

Variatietip: in plaats van walnoten kan je ook een lekkere topping maken van bijvoorbeeld grof gehakte pistache nootjes.

Zin in een iets uitdagender recept voor gevulde dadels met Roquefort? Probeer dan een de gevulde dadels met Roquefort mousse.

Tags: gevulde dadels met Roquefort, gevulde dadels met walnoot

Related Posts

Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares